Joris Missiaen wordt 'Compagnon de la Toque Blanche'
Op 30 november wordt Joris Missiaen, zaakvoorder van De Veurnsch'Ambachtse / 't Potje Paté opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche. Op de FB-pagina van 't Potje Paté staat hierover het volgende te lezen: " De Toque Blanche is een onderdeel van de de “33 Meesterkoks van België”, de oudste culinaire vereniging van het land!
Naast de Meesterkoks zijn er ongeveer een honderdtal chefs die lid zijn van de ‘Compagnons de la Toque Blanche’. Zij moeten ongeveer aan dezelfde vereisten voldoen als de Meesterkoks zelf. Je kan het eigenlijk beschouwen als een soort van wachtkamer om Meesterkok te worden. De evolutie van Toque Blanche naar Meesterkok is dan een volgende fase, die slechts voor een heel beperkt aantal chefs is weggelegd. De bestaande Meesterkoks kunnen chefs, die compagnon zijn, voordragen om Meesterkok te worden. Het is de president Stephane Buyens die beoordeelt of dit inderdaad kan overwogen worden en die beslist of de kandidatuur officieel wordt voorgesteld. Indien dit het geval is, volgt een stemming door de bestaande Meesterkoks. Alleen indien meer dan twee derden van hen akkoord gaan met het toetreden van het nieuwe lid, is de promotie een feit en wordt de chef als Meesterkok opgenomen in de orde tijdens de ‘Grote Nacht van het Magistraal Kapittel’ die éénmaal per jaar plaats vindt en één van de grootste gastronomische evenementen van ons land is. " De titel 'Compagnon de la Toque Blanche' wordt toegekend door de restauranthouders zelf en dat maakt deze onderscheiding zo bijzonder.